Doordeweekse maaltjes van moeders…

Ik ben in een bui dat je me voor aardappelpuree ’s nachts wakker mag maken, en heb behoefte aan normale kost, het type wat je moeder zo lekker kon klaarmaken. Dus bel ik moeders zo nu en dan voor zo’n recept. Ga het vanavond meteen uitproberen, ouderwets aardappels, groentes en vlees ah la mama:

Hoi Eliane,

Toch maar gelijk het recept voor de preischotel.  2 preien (alleen wit gedeelte) en
ong 350 gr gehakt, roerbakken in wok. Aardappelpuree maken. Kaassaus maken, klontje
boter smelten, lepel bloem doorroeren, beetje, bij beetje  melk toevoegen, mengsel
iedere keer even laten koken voor je gaat roeren, (om klontjes te voorkomen de melk
iedere keer even laten opkomen voor je het erdoor mengt met een garde), kaas
toevoegen naar smaak, als de saus te dik is nog wat melk toevoegen. Saus kruiden met
beetje nootmuskaat, pepere en zou. Puree, gehakt, prei en de helft van de kaassaus
mengen, in beboterde ovenschaal doen, boven op de rest van de kaassaus, even bruin
laten worden in de oven, of als alles warm is, onder de grill. Bij Fien Bos, krijg
ik een variant, puree, gewokte witlof met gehakt, zij doet er alleen geen kaassaus
door, maar geraspte kaas bovenop, is ook heel erg lekker.

Liefs eet smakelijk, Mama.

Tags: , , ,

Plaats een reactie